Tko je psihoterapeut?

Tko je psihoterapeut?

Psihoterapeut je osoba koja je uz svoj matični fakultet (Medicina, Psihologija, Pedagogija, Defektologija i Logopedija, Socijalni rad) završila još 4 godine edukacije za Psihoterapeuta.

Kroz te 4 godine uče su jedino i samo sadržaji, terapijske tehnike i alati usmjerene prema cilju: kako pomoći ljudima u potrebi, tj. klijentima terapijskim razgovorom.

Mogu li jedino psihoterapeuti obavljati psihoterapiju?

Ne. Mogu i osobe drugih struka i fakulteta obavljati psihoterapiju, ali je nužno da završe Propedeutiku, edukaciju koja traje 2 godine i u kojoj su sakupljeni svi razlikovni predmeti psihološko-pedagoško-biološko-metodičkog usmjerenja s okvirnom edukacijom o naznakama duševnih poremećaja te praksom u nekim ustanovama koje se bave psihijatrijom (bolnice Vrapče, Jankomir) kao i praksom u nekim udrugama koje se bave poboljšanjem mentalnog zdravlja korisnika.

Tko je Najbolji psihoterapeut Zagreb?

Najbolji psihoterapeut je onaj s kojim možete postići “klik”, osjećaj razumijevanja i povezanosti kako biste mu mogli rastvoriti svoju dušu i izliti probleme koji Vas tište.

Kod nas, u našem centru su psihoterapeuti koji nose titulu Najbolji psihoterapeut, neki od njih nose titulu i Najbolji psiholog.

Zašto nose titulu Najbolji psihoterapeut ili Najbolji psiholog?

Zato što uz sve edukacije koje imaju znaju uspostaviti kontakt, biti srdačni i topli i pomoći Vam da otvorite dušu i znaju Vam pomoći da pronađete put izlaska iz vaših problema.

Ima li i drugih mjesta u Zagrebu (i šire) gdje žive psiholozi i psihoterapeuti koji nose titulu Najbolji psihoterapeut ili Najbolji psiholog?

Naravno. To su svi oni ljudi koji svoj posao obavljaju čestito, toplo, srdačno imajući za glavni cilj da se susretnu s vama na istoj razini, ne misleći da znaju što vi trebate napraviti, već zajedno s vama istražuju najbolja moguća rješenja od kojih ćete vi, kroz podršku i pažnju psihoterapeuta, birati najkvalitetnije za vas.

Stoga, živjeli sve naše kolege koji su se ustrajno, pošteno i posvećeno educirali da postanu “najbolji psihoterapeut Zagreb” što “u prijevodu” znači osoba koja je najbolja u davanju usluge psihoterapije što “u prijevodu” znači da to nije jedna osoba već sve one osobe koje vas žele podržati svim svojim znanjem, iskustvom i vještinom psihoterapije koju su stekli kroz 4 godine edukacije, a neki i još kroz 2 godine propedeutike.

Živjeli svi sjajni pomoćnici koji koriste psihoterapiju i savjetovanje i svi oni klijenti koji su spremni potražiti pomoć!

Autor teksta: Ivana Grabar, Europski certificirana osobna, partnerska i seksualna psihoterapeutkinja